Editie 2020


Inmiddels 5 jaar geleden startte het eerste meerdaagse evenement in Midden Nederland onder de naam Het Gooi Bevrijd. Het evenement wat de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt en de bevrijding viert van Nederland, in het bijzonder van Het Gooi en de Vechtstreek. We proberen dit zoveel mogelijk te doen door de diverse herdenkingen en festiviteiten in de regio bij te wonen met een groot aantal authentieke WW2 voertuigen en motoren. Naast deze voertuigen reizen er met ons een aantal professionele Britse artiesten mee welke, geheel in jaren 40 stijl, muziek ten gehoren brengen. Denk aan nummers van Vera Lynn, George Formby, Glenn Miller, Benny Goodman en talloze andere artiesten uit dit era.

Misschien nog wel het bijzonderste aan onze samenstelling is het aantal WW2 veteranen die elk jaar weer de reis maken naar Nederland om samen met Het Gooi Bevrijd en u de gevallenen te herdenken en de bevrijding te vieren. Zij vertellen graag hun verhalen en ervaringen tijdens deze barre tijden, ze laten ook de jongere generatie horen, zien, en voelen hoe het is geweest. Zij zorgen ervoor dat deze periode in de wereldgeschiedenis nooit vergeten mag worden........


Inmiddels is Het Gooi Bevrijd een begrip geworden in Gooi en Vechtstreek.

Op dit moment zijn we in bespreking met een groot aantal gemeentes en ondernemers,- en Oranjeverenigingen om te kijken hoe we ook van HGB2020 weer een onvergetelijk evenement kunnen maken.

We kunnen alvast zeggen dat u 1 tot 6 mei vrij moet houden in uw agenda want dan gaat het weer gebeuren!


Mocht u vragen hebben, schroom niet om ons een mailtje te sturen: info@hetgooibevrijd.nl


Hopelijk tot in Mei!   

 
 
 
E-mailen
Instagram